Pagina Aanmelden
Beheer

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:- Wachtwoord Vergeten

Tips om je dochterpagina tot een succes t maken

Als je een dochterpagina bij Novasurfer begint wil je natuurlijk ook dat het een succes wordt. Anders is al dat werk voor niets. Succes wordt voor een deel bepaald door het aantal bezoekers wat je krijgt. Trouwens, met meer bezoekers kun je ook meer geld verdienen met je eigen startpagina. Om zo veel mogelijk bezoekers te krijgen op je website is het belangrijk dat je een aantal dingen doet. Welke dat zijn wordt hieronder beschreven.

Aan de hand van de dochterpagina Kindertoneel zullen we een aantal tips geven.

1 Bedenk over welk onderwerp je een startpagina wilt starten.
Het moet een onderwerp zijn waar verschillende links van te vinden zijn. (minimaal 30) Je moet het onderwerp zelf ook interessant vinden anders is de lol er snel van af.

2 Bedenk welke zoektermen bij je onderwerp passen.
Je kunt zelfs op het onderwerp in Google gaan zoeken. Onderaan de pagina geeft Google soms alternatieve zoektermen aan waar ook veel op gezocht wordt. Neem deze termen mee. Deze zoektermen zijn erg belangrijk voor het slagen van je startpagina.

3 Kies een goede naam voor je startpagina.
Als je het over toneel spelen voor kinderen wilt doen kies dan een duidelijke naam: Kindertoneel of toneelvoorkinderen. Als je de naam “mijntofstehobby” weet nog niemand waar het over gaat…
Probeer in je titel de belangrijkste zoekterm(en) van punt 2 terug te laten komen.

4 Vul de gegevens op Pagina Instellingen uitgebreid in.
Als je de dochterpagina begonnen bent kun je in het beheerders menu de link “Pagina instellingen” aanklikken. Je kunt daar de blokken Beschrijving van je pagina, Trefwoorden Meta en Titelbalk tekst invullen. Doe dit zo uitgebreid mogelijk.

Zoekmachines tellen trefwoorden/zoektermen. Hoe meer trefwoorden er op een startpagina staan hoe belangrijker ze de startpagina vinden en hoe hoger die startpagina in de zoekresultaten komt te staan. Hoe hoger je staat hoe meer bezoekers je op je startpagina krijgt!
Bij Trefwoorden Meta geef je aan op welke woorden de zoekmachine moet letten. Vul hier dus de zoektermen van punt 2 in. Doe dit zo uitgebreid mogelijk!
Dus voor Kindertoneel: Toneel, toneelstuk, toneelstukje, toneelstukjes, musical, musicals, kinder, kindermusical, kindermusicals, school, schoolmusical, schoolmusicals, enz.
Heb je een belangrijk woord 100x op je pagina staan maar niet bij de Trefwoorden Meta dan telt de zoekmachine ze niet…!
Bij de opties Beschrijving van je pagina en Titelbalk tekst kun je een goede omschrijving geven met een aantal belangrijke zoektermen er in. Ook dit telt dan weer mee voor de zoekmachine.

5 Kiest de titels van je rubrieken zorgvuldig.
In de titels van je rubrieken moet je zoveel mogelijk de zoektermen van punt 2 gebruiken. Wees ook hier weer zo duidelijk en zo uitgebreid mogelijk. Bij kindertoneel kun je een rubriek waar je toneelstukken voor kinderen kunt vinden: “Kinderstukken noemen.” Maar niemand zoekt op “kinderstukken”… Wel op: Toneelstukken of Toneelstukken voor kinderen of Kindertoneelstukken!

6 Begin je rubrieken met een beschrijving.
Als je een korte beschrijving aan het begin van een rubriek zet geef je uitleg over de links en kun je weer zoektermen gebruiken waardoor je pagina in zoekmachines beter scoort.

7 Kies goede links voor op je dochterpagina.
Een startpagina is bedoeld voor anderen om verschillende linken te vinden over een bepaald onderwerp. Stel je doet 10 links naar de zelfde site dan vinden de bezoekers niets nieuws en haken mensen snel af en gaan ze een andere startpagina. Zorg dus dat je links informatief zijn en een goed beeld van je onderwerp geven.

8 Maak een mooie startpagina.
Zorg dat het je dochterpagina er verzorgt uit ziet. Plaatjes kunnen het een leuke uitstraling geven. Zorg wel dat de plaatjes goed passen en steeds werken. Zorg dat de linkregels niet afgebroken worden.
Je kunt de kleuren van je dochterpagina zelf instellen. Kies kleuren die bij je onderwerp passen. Zo kun je als je een dochterpagina over de Spoorwegen doet de kleuren geel en blauw nemen van de NS. De dochterpagina Hyves heeft bijvoorbeeld de kleuren van Hyves overgenomen. Zo maak je een mooie pagina.

9 Zorg dat je links krijgt naar je startpagina.
Zoekmachines tellen naast trefwoorden ook links. Ze redeneren: “Als er veel links naar een website gaan dan zal die wel belangrijk zijn”. Zorg dus dat er ook veel links naar jou dochterpagina verwijzen. Meld je pagina aan bij andere pagina’s. Bovendien kun je mensen waar jij een link van plaatst, vragen een link terug te plaatsen naar je dochterpagina.
Probeer minimaal 20 links te krijgen naar je pagina. Je krijgt er al 1 van ons: Als je 30 links hebt kom je in ons overzicht te staan met een link!

10 Link naar andere Novasurfer dochterpagina’s.
Je kunt ook linken ruilen met andere Novasurfer startpagina’s. Zo heeft Kindertoneel links naar Toneel, Musical en Sinterklaas. Zo kunnen mensen verder zoeken in gerelateerde startpagina’s.
Je kunt dit doen door een aparte rubriek of door onderaan een rubriek een link te plaatsen met de optie “Tab”.
Deze links tellen weer voor de zoekmachine en zorgt er voor dat bezoekers op Novasurfer veel informatie en goede links vinden!

Copyright Novasurfer.nl 2003 ~ 2013 - Novasurfer.nl is onderdeel van AHB / Art3000